• Русский

(098) 561-55-44

(093) 794-55-44

    Ранок нареченого і нареченої – відеозйомка у студії. Молодята дуже гарно танцюють.

    До вашої уваги пропоную весільну прогулянку зняту в веселому, гуморні стилі. Відеозйомка проводилася в парку КПІ, а також в холі і номері готелю.

    Романтична прогулянка в Межигір’ї.

    Приклад зимового весілля. Відеозйомка в інтер’єрі – музей Ханенків

    Весільна прогулянка в Хонці, Межигір’я

    Весільний кліп Антон і Віра

    Приклад весільної виїзної церемонії. Літо. Київ в мініатюрі.

    Відеозйомка весілля Бровари

    В цій статті хочу розповісти про те, як здійснити якісну відеозйомку весілля в Броварах, а також заощадити при цьому 1400грн. Вас зацікавила така пропозиція? Тоді давайте розбиратися разом.

    Щоб зрозуміти відповідь на питання, як отримати якісне весільне відео і при цьому ще й заощадити гроші, потрібно визначитися з факторами, які впливають на цей процес.

    Фактор перший – якісний план.

    Весільна відеозйомка в Броварах, ретельно спланована, принесе набагато кращий результат, ніж просто дія по ситуації. Мова не йде про простий розклад дня весілля. Наприклад о 12.00 у нас ЗАГС, а о 18.00-ресторан. Це роблять всі. Питання в тому, як скласти оптимальний, продуманий план дій, який принесе максимальний результат? Результатом я, як відеооператор на весілля в Броварах, вважаю гарний кліп, а також якісний весільний фільм.

    Для досягнення такого результату потрібно правильно запланувати час для весільної відеозйомки, а також фотосесії. По-перше, часу має бути достатньо. Виділити 4 години весільній прогулянці – це правильний план! Навіщо на п’ятихвилинний кліп витрачати цілих 4 години, запитаєте ви? Відповідаю. Час ділимо навпіл між відеооператором і фотографом, в результаті отримуємо вже тільки дві години. Далі. Постановка і зйомка 5-ти секундного кадру, займає в середньому 5 хвилин. Спробуйте перерахувати на пісню тривалістю три хвилини. Для трьох хвилинного ролика потрібно зняти 36 планів. Якщо на кожен витрачати по 5 хвилин, то вийде 36планів * 5хвилин = 180хвилин = 3години. А ще потрібен час щоб зняти дублі, перейти з однієї знімальної локації в іншу, зробити перерву на відпочинок. Тому час для відеозйомки весільного кліпу краще планувати з запасом.

    Фактор другий – красиві місця для весільної відеозйомки в Броварах і весільних фотографій.

    Чи є в місті Бровари місця для весільної відеозйомки? Перше, що спадає на думку, це парк культури та відпочинку “Перемога”. Тут є штучне озеро, місток закоханих, дитячі майданчики, зелена зона. У броварському парку можна зняти симпатичні кадри, але одного парку буде недостатньо для повноцінної фотосесії. Ще відеозйомку весілля в Броварах, а конкретно весільний кліп, можна проводити на території ресторану Ла Террасса (La Terrassa). Ресторан знаходиться за адресою бульвар Незалежності 16. Цей заклад має красиву доглянуту територію: маленьке штучне озерце, місток біля нього, клумби з квітами, підстрижені кущі. Мені доводилося знімати весільну прогулянку на Террассі. Молодята просто замовили дві чашки кави і нам дозволили знімати відео.

    Весільна відеозйомка в Броварах передбачає наявність зборів нареченої. Ранок нареченої можна красиво відзняти вдома, якщо у вас велика квартира або приватний будинок. Якщо маленька квартира з великою кількістю гостей, хорошим варіантом буде оренда номера в готелі. Найкраще – люкс. Він просторий і красивий. Броварські готелі надають фотографії своїх номерів, тому можна вибрати навіть в інтернеті. Але краще, звичайно, з’їздити подивитися.

    Відеооператор на весілля в Броварах, який шукає можливість зняти гарні кадри для весільного кліпу, може запропонувати молодятам трохи екстриму. Як вам відеозйомка на футбольному полі? Недарма наше місто називають спортивною столицею країни. У Броварах є стадіон “Спартак”. Наречена в білих кросівках виглядає дуже оригінально в ролі центрального нападника. Наречений не проти побути воротарем. Ну чого не зробиш заради дами серця?
    Отже, напружений момент, удар по воротах! Гол !? Ні, ще дубль, будь ласка.

    Важливим епізодом весільного дня є церемонія одруження. У місті Бровари побудували новий красивий РАЦС. Знаходиться він за адресою вулиця Київська 155, в районі “Розвилка”. Палац одруження радує око як своїм фасадом, так і інтер’єром.

    Невеличка порада. Перед виїздом з дому чи готелю в РАЦС, обов’язково перевірте паспорта і обручки. Якщо без рушника, шампанського і цукерок вас все одно розпишуть, то без паспорта ніяк). На перший погляд, це очевидні речі, але зранку часто буває багато метушні і переживань, потрібно вирішити масу організаційних питань. Тому, перед виходом із дому, завжди намагаюся нагадувати про це молодятам.

    У броварському РАГСі є кімнатка з великими дзеркалами і симпатичними шкіряними диванами. Як відеооператор на весілля в Броварах, пропоную молодій парі зробити кілька симпатичних кадрів в цій кімнаті. Перед розписом, як правило, є час очікування своєї черги. Чому б не використати цей час з користю для справи.

    Приміщення, де проходить сама офіційна церемонія – велике, просторе з високою стелею, вікна прикрашені вітражами. Є де розміститися гостям, навіть якщо їх багато. Відеозйомку розпису в броварському РАГСі проводити зручно з тих же причин. У залі РУГСу багато місця і багато світла. Що важливо для якісної картинки – як для відео так і для фото. Немає необхідності збільшувати чутливість (ISO). Фотографу можна обійтися без спалаху, а відеографу не потрібно світити в очі людям накамерним ліхтарем.

    Одним словом, є всі умови для того щоб зняти гарні кадри під час розпису. Ключові моменти церемонії я включаю в весільний кліп. До них відносяться: одягання обручок, розпис, вручення свідоцтва про шлюб, крок на рушник, келихи з шампанським, перше “гірко”. Всі перераховані кадри покращують якість весільної відеозйомки в Броварах.

    На початку статті я обіцяв розповісти про те як, крім здійснення якісної відеозйомки в Броварах, ще й заощадити 1000грн. І ось цей момент настав. В економії грошей нам допоможе наступний фактор.

    Фактор третій – правильна розстановка пріоритетів.

    Найкраще цей пункт пояснити на прикладах. Візьмемо викуп нареченої. У 90% випадків проводиться в коридорі під’їзду. На передньому плані гарний наречений зі свідком, але на задньому – стіни під’їзду. Зовнішній вигляд цих стін, як правило, залишає бажати кращого і псує кадри викупу. У під’їздах мало місця, погане освітлення, багато гостей. Скажу чесно, зняти кадри гідні весільного ролика – неможливо. А час витрачено. Але ж можна піти іншим шляхом. І багато пар молодят вже так і роблять. Від викупу повністю відмовляємося. В результаті отримуємо 30-40 хвилин зекономленого часу.

    Гарна весільна відеозйомка в Броварах – це правильно розставлені пріоритети.

    Ще приклад. Гості на фотосесії.

    Чого хочуть молоді та відеооператор з фотографом на прогулянці? Зняти гарний матеріал для відеокліпу і фотографії. Чого хочуть гості? В основному люди приходять зі ставленням отримати задоволення від проведення часу, простіше кажучи розважитися. Середньостатистичний гість має очікування – мене будуть розважати.

    Розстановка пріоритетів, в даній ситуації, відповідає на питання: кому будемо догоджати? Догодити всім і не образити себе, як показує практика, не вийде.

    Часто наречений з нареченою, щоб не образити гостей, запрошують всіх на прогулянку. Всіх двадцять або навіть тридцять чоловік. І тут починається втрата часу по всіх статтях. Час на те, щоб зайти і вийти з автобусу. Чим більше група, тим складніше нею керувати. Час для переходу з локації на локацію збільшується. Але найцікавіше ще попереду. Гості починають розважати себе самі, коментуючи роботу відеооператора і фотографа, даючи поради як краще знімати. Маса часу йде на те, щоб розчистити задній план. При цьому люди ще й ображаються, коли просиш в двадцятий раз вийти з кадру.
    Якщо відеозйомка весілля в пріоритеті, тоді гостей на прогулянку краще взагалі не брати. Якщо брати то дуже мало, а саме тих, хто готовий допомагати в весільній відеозйомці. Наприклад, носити речі нареченого і нареченої, потримати відбивач світла, піднести штатив, стедікам або інше обладнання і т.д. В результаті цього рішення реально заощадити 1-1,5 години часу.

    А як заощадити гроші, запитаєте Ви?

    Дуже просто. Наприклад, у нашій студії відеозйомка весілля в Броварах коштує 700грн. за годину. Скоротивши час на 2 години, ви заощаджуєте обіцяну 1400 гривень. А якщо ще врахувати оплату фотографу, то можна заощадити в два рази більше).

    Бажаю гарного весілля і красивих кадрів!

    З повагою, відеооператор студії Video-life, Сергій Швець.